ورود و ثبت نام

هک چیه و هکر کیه؟ (به زبانی ساده)

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

هک چیه و هکر کیه؟ (به زبانی ساده)

انواع هکر

سلام عرض میکنم خدمت همه شما اولترا آموز های عزیز، امیدوام هر کجا هستید پرانرژی و شاد باشید در این مقاله قصد داریم شما را با انواع هکرها آشنا کنیم. اما قبل از اینکه شما با انواع هکرها آشنا بشوید باید ابتدا با مفهوم هک و فرهنگ هکرها آشنا بشوید. معمولاً وقتی کلمه هک به گوشمون میخوره ناخودآگاه به یاد کارهای غیرقانونی و خلاف می افتیم.

 

هک چیست ؟

اگر بخواهم معنی هک یا رخنه رو خیلی ساده تعریف کنم میشه به هر عمل غیر قانونی و بدون اجازه از یک شخص یا سازمان جهت دسترسی اطلاعات یا وسایل یک مکان هک می گویند. این یک تعریف خیلی عامیانه است که اکثر کاربران در اینترنت و دنیای واقعی استفاده می کنند. ولی هک کردن صرفا محدود به کامپیوتر نیست، اگر بخواهم یک مثال در دنیای واقعی بزنم مثلاً شما بدون اجازه و مخفیانه شب وارد خانه یا مغازه یک شخص می شوید و بدون اینکه اون شخص اطلاعی داشته باشه شما یک سری کالا ها و وسایل رو از اون مکان می دزدید. هک یک کلمه کلی است و بیشتر در زمینه کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد.

 

هکر کیست ؟

هکرها اشخاصی هستند که عطش زیادی برای یادگیری مطالب جدید کامپیوتر و برنامه نویسی دارند. متاسفانه یا خوشبختانه اکثر مردم تصوری که از یک شخص هکر دارند اینکه اون شخص یک شخص منزوی و ضد اجتماع ست که همیشه دنبال خرابکاری و دزدی اطلاعات است و به یاد یک شخصی می افتیم که یک لباس گرم کن (هودی) پوشیده و کلاه رو سرشه و کامل صورتش پنهانه و داره پشت کامپیوتر یک قطعه کد برنامه مینویسد. اما هکرها به دسته ها مختلفی تقسیم می شوند که ما هکرها خوب و بد داریم. خیلی ها در دنیای سایبری یک اصطلاحی برای هکرها دارند اونم تقسیم بندی از روی کلاه شون هست.

 

هکرهای کلاه سفید (هکرهای قانونی) :

این دسته به هکرهای اخلاقی و مختصصان معروف هستند. این دسته از هکرها اگر آسیب پذیری یا ایرادی در نرم افزار پیدا کنند از آن آسیب پذیری در جهت ضربه زدن به یک سازمان یا اشخاص استفاده نمی کنند. هکرهای کلاه سفید در واقع کارشناسان و متخصصان امنیت سایبری هستند که به خواست یک شرکت یا سازمان، آسیب پذیری‌ها و مشکلات امنیتیشون رو پیدا میکنند تا اون سازمان بتونه بر طرفش کنه یا حتی ممکنه از روش های مختلف دیگه ای برای جلوگیری از حمله هکرای دیگه استفاده کنن. هکرهای کلاه سفید در مقابل هکرهای کلاه سیاه قرار می گیرنند. جهت برقراری امنیت سیستم ها. این دسته هکرهای خوب هستند.

 

هکرهای کلاه سیاه (خلافکاران سایبری) :

به این گروه از هکرها خلافکاران سایبری یا مجرمان سایبری می گویند. هکرهای کلاه سیاه یا همون هکر بد ها! کارشون اغلب خرابکاریه و بدون مجوز یا اجازه ای به یه سازمان حمله میکنند و آسیب پذیری ها رو پیدا میکنن و از اونا سوء استفاده میکنند. ممکنه این سوء استفاده برای گرفتن باج یا پول باشه و ممکنه فقط جنبه خرابکاری داشته باشه. در هر صورت این هکرها قصدشون نابود کردنه! این دسته از گروه در مقابل هکرهای کلاه سفید قرار می گیرد. بیشتر نیتشون خرابکاری، تخریب و دزدی اطلاعات است.

 

هکرهای کلاه خاکستری (نه خوب نه بد) :

این دسته از هکرها بین هکرهای کلاه سفید و کلاه سیاه قرار دارند. از این جهت که بدون مجوز و اجازه سازمان و فرد اقدام به پیدا کردن آسیب پذیری ها میکنند دیگه کلاه سفید به حساب نمیان؛ اما از این جهت که برای نفع شخصی خودشون و گرفتن پول این کار ها رو انجام نمیدن دیگر کلاه سیاه به حساب نمیان!! در واقع کلاه خاکستری ها هدفشون پیدا کردن آسیب پذیری های مختلف بدون اینکه خودشون پولی بگیرند هست اما ممکنه این آسیب پذیری ها رو بصورت عمومی افشا کنند و ضرر زیادی به یک شرکت و سازمان وارد بشه.

 

هکرهای کلاه سبز (تازه کاران) :

این دسته از هکر ها هم آماتور هستن اما تفاوتی که با بچه اسکریپتی ها دارند این هست که در تلاش یادگیری اصولی و درست امنیت هستند. این ها همون دسته از هکرهایی هستند که خیلی زیاد توی فروم‌ ها و گروه ها میبینمشون! به هکرهای کلاه سبز، هکرهای نوپا هم میگن.

 

هکرهای کلاه قرمز (امنیت کارها) :

هکرهای کلاه قرمز بسیار شبیه کلاه سفیدها هستن و هدفشون محافظت از امنیت یک سازمان یا شخصه و هر کاری میکنند تا جلوی هکرهای کلاه سیاه رو بگیرند و دقیقا همین هر کاری میکنند. وجه تمایزشون با کلاه سفید هاست…! یعنی هکرهای کلاه قرمز معمولا به قانون خاصی پایبند نیستند و اگر کلاه سیاهی اقدام به خرابکاری کنه اونها هم جلوشو میگیرن و هم تلافی میکنن!

 

هکرهای کلاه آبی (انتقام گیرنده‌ها) :

این دسته از هکرها از سوی یک سازمان برای تست یک شبکه یا سیستم پیش از راه‌اندازی دعوت می‌شوند. آن‌ها مهارت‌های چندان خاصی ندارد و شاید بتوان آن‌ ها را در دسته بچه‌ های اسکریپتی دسته‌بندی کرد. هکرهای کلاه آبی هرگز از سوی یک سازمان استخدام نمی‌شوند و همواره به صورت یک هکر بیرونی که می‌خواهد به شبکه نفوذ کند عمل می‌کنند. هکرهای کلاه آبی هم هکر های خطرناکین چرا ؟ فرض کنید بچه اسکریپتی ها از کسی یا سازمانی به شدت ناراحت و عصبانین مثلا اخراج شدن یا دوستشون بلاکشون کرده! حالا اینها تنها هدفشون از هک گرفتن انتقام شخصیه به اینها میگیم کلاه آبی

 

جمع بندی

در این مقاله شما دوستان فهمیدید که هک و هکر یعنی چی و هکرها چه اشخاصی هستند و به چند دسته تقسیم می شوند. امیدوارم این مقاله براتون مفید و کاربردی بوده باشه و از مطالعه اون لذت برده باشید.

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط